Aljan de Boer

Aljan de Boer

Strategy & Concepts @ TRENDSACTIVE

Visuele trends & video

We zien al jaren een trend van meer visuele communicatie. Hoe merken hierop inspelen verandert snel. Een continue stroom aan beelden en beeldschermen hebben de wereld en de manier waarop organisaties en mensen met elkaar interacteren volledig veranderd. We bevinden ons aan de vooravond van een nieuwe visuele cultuur. Steeds vaker verkiezen mensen beeld boven tekst, YouTube boven Google, intelligentie boven platte communicatie.  Psychologisch onderzoek laat zien dat mensen visueel denken en leren. Beelden worden immers beter onthouden dan tekst. En beelden hebben bovendien meer impact dan tekst. De enorme verandering in zoek-, kijk-, luister- en sharegedrag van mensen dwingt merken om hun marketing visueler te maken. Maar hoe dan? Dit jaar presenteert Aljan de Boer de laatste trends, inzichten en inspirerende cases die laten zien waar er kansen liggen voor marketeers.


Over Aljan de Boer

Aljan de Boer MSc. is strateeg bij TrendsActive. Hij is bestuurslid bij PIM, Platform Innovatie in Marketing, en auteur van het jaarlijkse PIM-trendrapport.

TrendsActive is gespecialiseerd in trendonderzoek en de creatieve vertaling van trends naar innovatie en marketing. Onze trends zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat al meer dan tien jaar doorlopend wordt verzameld door onze sociaal-culturele onderzoekers. Ze geven duiding aan een snel veranderende en vaak complexe omgeving. Begrip van onze trends helpt organisaties relevant te blijven en aansluiting te vinden bij hun doelgroepen.

Lees ook het artikel op MarketingOnline.nl: Visuele taal vereist een sterk merkverhaal

Founding partners

Logo Blue Billywig
Logo Adfo Groep

Keypartner

Logo Bigshots Group

Partners

Logo Bigshots Group