René Kuhlmann

René Kuhlmann

Owner @ WeExplain

Van brievenbus naar beeldscherm: hoe zorg je dat jouw boodschap aankomt?

Hoeveel van jouw brieven blijven ongeopend op de deurmat liggen? Iedere dag worden mensen bedolven onder informatie. Hoe zorg je dan dat jouw boodschap je doelgroep bereikt, wanneer deze niet uitnodigt tot verder lezen? Bijvoorbeeld omdat je doelgroep weinig binding heeft met je merk. Of omdat het onderwerp dat je behandelt lastig en complex is, waardoor mensen afhaken.

In deze sessie laten we zien hoe je met video de boodschap wel over laat komen. We halen concrete cases aan van o.a. pensioenfondsen, gemeenten en woningcorporaties. Na de sessie heb je antwoord op vragen als:

• Waarom werkt video beter dan een brief?
• Welke zijn de mogelijkheden in interactie en personalisatie binnen video?
• Kun je een bestaande video interactie maken of heb je speciale content nodig?
• Wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van ‘lineaire’ (rechttoe-rechtaan) video?
• Wat is de investering qua tijd en geld?
• Welke resultaten mag je verwachten?

Je digitale dialoog begint hier met interactieve gepersonaliseerde video.

Wij raden deze break-out sessie aan iedereen aan die zich herkent in één of meerdere van deze uitdagingen: het op een aantrekkelijke manier communiceren van complexe diensten, het hebben van een lastig te bereiken doelgroep en/of een soms niet zo leuke of low-interest boodschap. 


Over René Kuhlmann

René Kuhlmann is oprichter en algemeen directeur van online mediabedrijf WeExplain, opgericht in 2012. WeExplain specialiseert zich in het uitleggen van complexe boodschappen door middel van korte animatie video’s. Maar WeExplain doet meer dan alleen het produceren van mooie films. Het bedrijf verzorgt het volledige proces van het schrijven van een eerste script tot de oplevering van een op maat gemaakte film met alles wat daarbij komt kijken.

Samen met Blue Billywig specialiseert WeExplain zich in het maken van interactieve animaties. Hierdoor kan er dieper op de materie worden ingaan zonder dat het voelt als een lange film. Deze succesformule heeft al geleid tot een groot aantal klantcases, waaronder Gemeente Amsterdam, Stadgenoot, Eigenhaard, de Amersfoortse, APG en Stichting HIV Monitoring.

Founding partners

Logo Blue Billywig
Logo Adfo Groep

Keypartner

Logo Bigshots Group

Partners

Logo Bigshots Group