Sanne Brand & Janske Wijga

Sanne Brand & Janske Wijga

Coördinator Online Video & Manager Media & Brand Development

5 jaar Efteling op YouTube, hoe het sprookje begon…

Op 31 mei vierde de Efteling niet alleen haar 65-jarig jubileum, maar ook dat het attractiepark 5 jaar geleden officieel startte met het Efteling video-kanaal. Een onafhankelijk uitzendplatform voor bestaande mediaproducties, actuele video’s en archiefbeelden van de Efteling.
Inmiddels is het Efteling video-kanaal uitgegroeid tot één van de waardevolste onderdelen van de owned middelenmix van de Efteling en bereikte het begin 2017 als eerste pretpark in Europa de mijlpaal van 100.000 abonnees.
In deze sessie nemen Janske Wijga (Manager Media & Brand Development) en Sanne Brand (Coördinator Online Video) je mee door de geschiedenis van de Efteling op YouTube en vertellen ze over wat zij geleerd hebben in de afgelopen 5 jaar.


Janske Wijga, Manager Efteling Media & Brand Development
Ruim 12 jaar werkzaam bij de Efteling. Gestart aan de Marketing-kant toen er nog veel drukwerk bestond. Inmiddels sinds ruim 3 jaar werkzaam bij de afdeling Media & Brand Development. Met het team (deels) creatief en productioneel verantwoordelijk voor al het bewegend beeld van de Efteling. Van tv-commercial tot aan registraties en van tv-series tot aan de content voor de Efteling video-kanalen. Naast video vallen Efteling Kids Radio, de kinderlabels Jokie en Sprookjesboom en het uitgeven van boeken ook onder Media & Brand Development. Samen met de afdeling Marketing verantwoordelijk voor de verspreiding van Efteling-series op diverse on-en offline kanalen.


Sanne Brand, Coördinator Online Video
Sinds de start in 2012 betrokken bij het Efteling video-kanaal en de vele andere video-kanalen van de Efteling. Is als Coördinator Online Video onder andere verantwoordelijk voor het schrijven van strategie en beleid voor de verschillende online video-kanalen van de Efteling. Daarnaast zorgt zij samen met het videoteam voor planning, (format)ontwikkeling, productie en beheer van online video-content binnen de wondere wereld van de Efteling.

Founding partners

Logo Blue Billywig
Logo Adfo Groep

Keypartner

Logo Bigshots Group

Partners

Logo Bigshots Group